BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, March 13, 2012

Menghitung Hari,,

salam,,
hurmm,,tdi bru jer tgok calender ,,rase mcm skjap jer dh msuk bulan tiga,,
first of all,,topic untuk hari ni,,MENGHITUNG HARI,,haha,,its okay,,its all about the moment I wanna to stand on,,
-okay lgi 15 DAYS for my sister birthday,,that's why,,I'm always counting down day by a day,,haha
~okayy,,for next,,aku pon FOBIA dalam menghitung hari,,bila SPM akn menjelma,,,huhu
!third,,menghitung hari kerana brmuhasabah diri,,
ok,,aku rase,,,hari demi hari,,umur pon makin meningkat,,usia pon same,,and x lame lagi,,aku akan ke alam dewasa,,yang semua kene buat sendiri,,,
huhu~
tpi adekah aku mampu??*itu persoalannyer,,haa~
dugaan yang sikit ni pon aku x mampu lgi untuk kawal,,apetah lagi untuk hidup seorang diri,,huhu~(insyaAllah,,adi,,kau bole punyer nnti,,)
urmmm,,yang aku nk smua thu,,aku pon tkot nak HITUNG HARI bila tamatnyer skola ni,,
for your information ,,aku x nk BERPISAH dgn kawan2 aku,,
kenangan kite org amat indah,,YG X MAMPU untuk DIJUAL BELI,,
ia dtg scara naturally,,yang x dirancang dan dirangka,,
for all my friends,,aku nk minx maaf atas semua kesalahan aku pada korang,,MUNGKIN hari ni,,kita berjumpa,,TPI mne thu esok,,AKU X DA lagi,,hahaha,,,aku nk minx maaf sangat2 kat korang if aku ade salah kat korang,,=)

Just For My FRIENDS,,=)

Kampung,,selamat tinggal,,sob3x,,TT____TT

salam,,,
hari ni hari last cuti aku kat kampung,,
rase mcm x nk balik jerr,,,
tpi SPM dh mnghampiri,,nk buat cm ner,,
apep pon,,kpada semua,,GAMBATE!,,
FIGHTING! for our SPM,,
for bestie,,harus pulun habis2,,nk naik stage same2 kan??
heee~,,,aku dh bole kot kawal sikit2 emosi aku,,
Fighting!,,=)

Monday, March 12, 2012

Problems by problems,,=(

~salam,,

~urmm,,hari ni,,mungkin aku rase down gilerr,,,x mmpu nk trsnyum,,x thu kenape,,mungkin tension,,stress,,hari makin hari,,umur pon makin meningkat,,SPM lagi laa,,makin menghampiri,,
tpi,,ape yang aku nk ckpkn kat sini,,aku x de laa sehebat mane dulu,,*budak top 10 kat kelas,,
~firstly,,aku rase kadang2 ujian ni,,agk berat untuk aku tanggung,,x de sape pon yang mahu pinjamkan bahu mereka,,kurangkan sikit beban aku ni,,KAWAN??..urmm,,x thu laa,,,
"aku tnye:tolong ajar aku kimia bole x?"
"orang A jawab:aku x teror laa,,(mcm nk ngelak jer)"
"orang B pulak jawab:tidur je laa(urmm,,aku tnye lain,,jawab lain)"
~xde sorang pon yang jawab:"urmm,,aku akn ajar kau sedaye upaye aku"
urmm,,,skali lagi,,~SIKAP KERJASAMA dan SIKAP TOLONG -MENOLONG tu x de,,,

yang aku nk korang thu:aku sedaya upaya being comfortable dan paham korang sebagai kawan2 aku,,tpi ini korang balas balik kat aku??..urmm,,btul laa,,persis kata pujangga,,KAWAN SENANG UNTUK DICARI,TEMAN SUKAR~

STRESS!

Aku dh jemu dgr perkataan ni,,~


Sunday, March 11, 2012

Cheap Talk!!!

salam,,,
annyeongHaseyo!!,,,
ok,,hari ni,,,nk citer pasal topic atas laa,,
what is cheap talk??
haaa~ni laa masalah org melayu sekarang,,,semua org die nk mengata,,*erkk,,aku ni,,tulis pasal org,,,mengata gak kan??hahaha*
urmm,,,btw,,,aku x thu laa,,
ni trjadi kat skola,,
aku pon x thu ape motif diorg,,,,"waa,,,,kau sekarang dgn ORANG KAYA laa,,"
"waaa,,,kau untung laa,,"
FTW that cheap talk??
#erkk,,,dasar GOSSIP MOUNGER a.k.a. Puan Normala,,,*THE CURSE(aku curse korang kang,,bru hang thu,,,)
hahaha~
ok laa,,,x pe laa,,,tpi yang pnting aku bahagia,,
aku slalu berpegang"BIAR LAA ORANG KATA APE,,,NANTI DIORG DIAM GAK",,
^^

CHEAP TALK,,please go to RUBBISH CAN

sahabat sukar dicari,,sahabat merupakan bintang dalam hidup kita,,TRUST ME^^

Saturday, March 10, 2012

Holiday Be the DISASTER

Hari ni,,first2 holiday dh mcm per,,
~Bru sehari jer x dtg,,,ade HOMEWORK,,
tpi,,x de kawan pon yang snggup,,INGAT,,SALIN,ATAU CATAT,,
urmm,, ye laa,,,mungkin diorg sibuk sngat,,,
TPI,,kat sini,,aku NK JER CKP,,
KNAPA KORG NI X DE SIFAT TOLONG-MENOLONG,,??
ishhh,,
x per laa,,may be ni pengajaran untuk aku,,supaye berdikari nnti,,x yah bergantung sangat pada kawan,,
tpi,,,APE GUNE nyer kawan??
firstly,,aku pon x thu laa,,mungkin aku kene ubah diri aku ni,,,jgn trlalu baik sngt pada org,,
YE laa,,
~aku slalu memahami kawan aku,,aku slalu tolong,,Bila diorg minx tolong,,aku tolong,,,,nk pemadam,,fine aku bawak,,,nk phone,,fine aku bgi pinjam,sakit perut sbb x makan,,JOM aku belanja kau makan,aku buat macam2 untuk kawan aku,,tpi,,sehari jer aku x dtg,,BUKANNYER ade org yang nk amik kn HOMEWORK aku,,,dh thu kite nk jumpe ptg hari tu,,,NMPK sngt KAU X INGAT AKU and KAU X PEDULI PASAL AKU!!,,
ok,,,aku pon x thu laa nk describe mcm mane lagi,,,sikap KERJASAMA x de,,x pe laa SUAI,,,ni mungkin dugaan untuk kau thun ni,,MESTI ADE HIKMAH NYER,,AKU X THU laa knape aku x de KAWAN yang      dpt bergantung bile aku dlm kesusahan,,=(,,

Secondly,,TANGGUNGJAWAB,,ok,,sebagai ketua tu,,tanggungjawab tu kene laa laksanakan ngan baik derr,,aku x thu laa,,kau nk jawatan tu,,sbb per,,TPI Ustaz kan ckp,,Tanggungjawab kene laa laksanakan ngan baik,,kau jaga laa anak2 buah bawah kau ni,,ntah laa,,Kau yang buat aku mula rase sakit hati kat kau,,aku pon x thu laa nk ckp ape lagi,,Aku dh penat and aku malas nk layan kau,,!!*jnji x nk sakitkan hati aku,,tpi buat jugak,,ENOUGH OK!!!!!!!!!!!!

WHERE IS MY TRUE FRIEND???

THIS IS WHAT FRIEND SHOULD DO,,=[

Friday, March 9, 2012

Fallen In LOVE??=]

New day new life,,right??hahaha,,
ok,,,topic untuk post hari ni,,agk,,COMPLICATED sikit laa,,
bgi remaja,,ini satu perkara yang normal untuk ade perasaan LOVE kt seseorang tu,,hehe..#dushh!malunyerr,,hehe

Firstly,,LOVE with CAPITAL H
ok,,perasaan cinta ni,,,antara aku ngan H ni,,mcm adik-beradik,,,since die laa,,KAWAN aku,,TEMAN aku,,either mase aku senang or susah,,H ni akn sentiasa berada disisi aku,,aku pon x thu laa,,#CHEMISTRY kiteorg sngat rapat,,and die slalu gak tolong aku,,list kn aku punyer HW..heee~For this person,,aku ngan kau kan SIBLING??RIGHT??...^_^

Secondly,,LOVE with CAPITAL S,,,
Ok,,,this person mmg laa,,,kadang2 die mmg suke kenekan aku,,tpi aku x de rase ape2 perasaan bile die kenekan aku,,*haaa~,,,die ni seorang yang bnyk ckp,,,either aku dh being friend dgn die slama 5 THUN,,aku  rase die paham aku,,and aku paham die,,soo,,DIA ni mmg memahami,,tpi yang aku ingat,,die laa salah seorang yang BERIYA-IYA thun lepas,,antar sms,,tnye khabar aku,,,#dri situ laa aku rase die ni ade CHEMISTRY ngan aku,,even MULUT die ni sukar untuk ditutup,,haaa~=]

Thirdly,,LOVE with CAPITAL C,,,
This person aku FALLEN in love with die punye cara belajar and cara die mengajar aku,,die ni,,bdak skola rendah aku,,and we're being Friend almost 7 years until now,,die ni,,dri skola rendah mmg BDAK TOP,,haha,,,for this person,,aku akn sentiasa doakan kau,,may be nnti kau akan JDI AKAUNTAN satu hari nnti,,#p/s:kau boleh C!@#$%P~=p

Fourthly,,LOVE with CAPITAL B,,
this person aku solute kt die,,sbb die ni PIOUS man,,,bgi aku,,even die x laa sehebat mane,,dlm taranum ker,,ape bnde alah lain,,tpi,,die ni,,mudah untuk memahami hati org lain yang x de laa alim sngt,,haha,,,#even though die ni slalu menjaga bab2x agama ni,,,aku rase bile kite org bergurau dgn die,,die mmg KAKI GURAU laa senang cerita,,die ni bgi aku,,kawan yang STABIL laa..heee~=]

And Lastly,,LOVE with CAPITAL N at the END,,
This person,,x thu laa...knape aku rase,,aku bole ngam ngan die,,may be die ade kait dgn sejarah silam aku kott,,,tpi,,UNFORTUNATELY,,ape yang aku buat untuk die,,,die x pernah nmpk,,,ntah laa,,,susah btul die nk memahami aku,,may be die punye cara mmg cm tu kot,,hurmmm,,biarlaa,,,tpi,,die ade ckp kt aku,,sorry laa,,kita kn bru jer brkawan,,aku ambil mase nk memahami kau,,,#elo??(trademark DAYAH),,hahaha,,,ape laa kau ni,,kalau nk memahami aku,,cube laa kau rapat dgn aku,,kau cube kawan dgn aku,,ni x,,bile ade bnda nk sesuatu ker,,or minx tolong,,bru nk cri aku??kadang2x..rase macam AKU NI SLALU PAHAM KEADAAN DIA,,TPI DIA X PERNAH PAHAM AKU,,(even aku sakit mase tuu pon,,DIA BUAT DUNNO jer),,kadang2 btul gak SHY ckp"SUAI,,jgn trlalu mengharap,,nnti kau jugak rase TERUK kerana mengharap pada orang yang,,,dot,,dot,,dot,,",,bnyk lgi laa bestie aku ni beri nasihat kat aku,,#BTW,,thanks SHY!,,mungkin aku perlu cari org yang memahami aku,,=]
#for this person,,satu jer aku FALLEN in LOVE kat kau,,sbb kau pandai APPRECIATED org tpi pade mase yang same,,kau x pernah nk PAHAM aku!!...ok,,x pe la,,this YEAR is OUR LAST YEAR,,mungkin kau x kn jumpe aku lepas ni,,bile kau dh x jumpe aku nnti,,bru kau akan teringat kan aku kott,,=]
*tu pon kalau kau ingat kn??Tpi,,aku doakan hubungan kiter akn kekal selamanyer,,=]

LOVE can not deal with MONEY,,it will seed in your HEART NATURALLY,,=]

For those whose in the statements ABOVE,,I HOPE our RELATION 
never be broken,,,=]

Thursday, March 8, 2012

Nyum3x,,,,^_______^

ok~kawan2 sekalian,,urmm
sorry3x,,for dh nk dkat 3-4hari ni x update blog ni,,(~exam fever!!dushh,,3x)
ok,,,citer pasal exam nni,,,sume nyer nk kate,,,KE LAUT laaa,,,hahaha
dgn biology nyer,,dgn addmath nyer,,T^T
*Mcm nk nangis pon ade jwb BA tdi,,,
urmm,,
ok habis citer pasal minggu ni,,
~heee,,,
4/3/2012
Bnyk kot tragedi berlaku~
HAHAHAHA~,,,
Firstly,,dgn kejadian ACCIDENT yg sngat meng~ngerikan,,*mengerikan laa sngat!,,haha^^,
"Exco2 anda telah mengalami kemalangan,,,=,='"
What The??huhuhu
last2,,,BAS nyer jer kott,,,kesian air mata bdak2 ni,,yg mengalir PERCUMA tu,,hihihi,,
x pe laa,,,*diorg syg kt EXCO2 diorg,,,=]

Secondly,,pling best dlm hidup aku,,,x penah org bgi aku COKLAT thu,,,
heee~dlm hidup aku seumur hidup ni,,aku x pernah dpt COKLAT,,...
for someone,,THANKS sngat! pada coklat CADBURY uh,,
pandai jugak kau pujuk hati aku,,tpi aku ade sesuatu yang aku nk kau buat lgi,,,
hahaha,,kau kene pndai2 laa pikir,,,*KLU2x nyer ade pade LETTER yg aku bgi kat kau^^,V
KALAU KAU X PERASAN,,,,SIAP YER!!,,hahaha...=]

EXAM OVER,,HOLIDAY is COMING,,wee~

LETTER~erkkk..>,<

THIS THING IS COOL~

Saturday, March 3, 2012

HAPPY!=]

"Do you remember we were sitting by there water,,
you put your arms on me for the first time,,"----Taylor swift!...=]

~haaaa,,,tdi mse kelas BI,,akhirnya si dia paham jugak aku,,
I'm extremely happy today,,bru laa ley focus nk exam ni,,,
ok,,for the first time,,bile die pujuk aku tdi,,letak tgn die kt atas bahu aku,,,
aku rase,,My Late Brother dilahirkan semulaa,,,=[
for someone,,kau mmg mengingatkan aku pada abg aku dulu,,
aku nk kau gitu,,slalu beri pedoman kat aku mcm ape yg abg aku buat dulu,,,
p/s:aku sngt sayang kau mcm adik beradik sendiri,,kau jnji x kn melukakn hati aku lgi kn??=]
#thanks,,

ok,,,next week exam,,,argghhhhh,,WHAT THE HACK,,
4 subjects in one day,,SJ paling aku gerun,,takut x sempat nk bace,,
LOL!
ok laa,,smpai sini jer dulu aku update,,aku nk continue study!=]
daaa~

waa~PHYSICS and SEJARAH in same day?=,='

HAPPY!^-^

Friday, March 2, 2012

Precious Moment=]

Hari ni hari yg pling bahagia,,
firstly,,aku dh bole maafkan die,,
akhirnye die ngaku jugak die salah,,hihi
tpi,,aku brdiam diri jer laa,,,sbb die x tgur aku,,
T^T
-------------------------------------------------
second,,tdi mse kelas BI,,,ade audition untuk drama,,
then,,teacher pnggil laa aku untuk audition tu,,
WHAT??(terkejut)
ni sume gara2 nazirul laa ni,,huhuhu,,
'Ok suaidi,,please read this,,'
aku:'Ladies and Gentlement,,,,,blablabla..'
First time tau aku speaking dpn teacher,,hahaha~
tup3x,,
'Your pronounce quiet good laa'
TIME tu laa,,,OK,,YOU'RE selected AS,,,
tukang cerita,,haa~^^

Third,,kelas hari ni sunyi btul,,tnpa TAMAN,TALKATIVE and Dayah Latiff,,=]
teacher rosnah sndiri prasan,,
kekeke,,

DRAMA,,,DRAMA,,DRAMA,,=]

P/S:kawan2 yg g sini,,(CH),,jgn lupe ole2 tuk aku k,,=]

Thursday, March 1, 2012

Bertepuk sebelah Tangan,,

~ok,,post hari ni tntng bertepuk sebelah tangan,,
what are your opinion about this??=='
---.ok first of all,,aku nk ckp sikit laa...
hari ni,,tdi dlm around time 11 lbey,,tibe2 Cikgu Addmath masuk,,
'ok,,,semua bahan simpan,,test akn diadakan sekarang,,'
WHAT???
haaaaa~aku dh laa x buat revision lgi,,OMG!..
haha,,let by gone be by gone,,,(sorry cikgu,,x ley buat yg terbaik!..sbb Trlupeee...=[ )
ok,,
kita berbalik kt topik kite ni,,
~this is happen a weeks ago,,
when aku terima panggilan dri seseorang,,
panggilan tuu mmg buat aku risau,,
smpai my bestie,SHY ajk mkn pon aku x de selera time mse tuu,,
aku rase sngat risau gilerr...
tu brlaku minggu lpas,,
sblum tuu,,
aku nk mention sikit laa..
tdi H2 ade jumpe aku kt kelas,,,arghh,,
'aku minx maap,,aku x nk laa kite x kwan,,nti org ckp per nnti,,'
=[
~just kalau ckp cm gini pon aku bolee~
knape kau x memahami aku??
aku risau bgai nk hapeeee,,sjak aku trima phone tu,,
tpi kau x pernah nk memahami perasaan aku?
ishh,,,cukup laa..
aku minx pda hari  ni,,satu jerr,,
AKU NK KAU PHM AKU!..tu jeee,,
kalau x,,ape yang perasaan risau aku kt kau tu,,hnya sekadar BERTEPUK SEBELAH TANGAN jerr,,

Seberat batu ni ade kt kepala aku nii,,(exam,Frust,Stress,HW,,and masalah2,,)

this week,,aku rase kt skola,,aku lbih kurang cm gini laa...

P/s:SMPAI hati errkkkk,,,=[