BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, December 10, 2012

Antara Takdir dan Ketentuan. :(

Assalamualaikum..
ape khabar sume hari ni?
-ermm,,, aku? sihat. may be. ermm..hari ni bru blik dri HOSPITAL trsyang,, medical checkup.. fuhh.. naik jemu laa... asyik kene amik darah..cucuk jarum sana sini.. x-ray.. ermm.. mlas nyer.. kalau ikutkn hati dh x nk dh.. tpi slagi masih berdaya untuk mncari ikhtiar cri laa...hmmm...
-Ok,, aku x thu mcm mne nk explain tjuk or topic tuk hari ni..kadang-kadang nk luahkn..tpi x thu nk luahkn kat sape.. sume org tgh sibuk bercuti..(x nk gnggu diorg ngan masalah aku)
-kadang-kadang kite berdaya ker nk bntu sume org? *terfikir sejenak*
-ok la.. aku agk keliru.. otak runsing hari ni.. sakit nih x thu la bile la nk baik..
-hari khamis ade interview,, walaupun mcm dh x larat nih,,tpi ttp jugak.. LIFE MUST GO ON. Allah bnci hambanya yg lemah. aku x nk jdi lemah.
-tpi...ape yang aku difahamkn.. btul ker aku telah ditakdirkn untuk menempuh hidup ini?
MENANTI sesuatu yang pasti or x pasti? aku percaya pada KEKUASAAN ALLAH.
Hidup mati di tangan Allah. Ajal bole ade bile2 jep. tpi kn..  btul kah aku tlh ditentukn untuk hidup pda jngka mase yg pendek? Hmm.. Ya Allah. :(
-Aku x thu laa..tpi aku berazam sngat tuk puaskn hati semua org...sngkn hati org sblum aku pergi BUAT SELAME-LAMENYER dri hidup sahabat-sahabat,teman-teman, dan orang yang aku sayang n cintai.
-okayyy,,, harap ape yang aku buat..akn meninggalkn sdikit ruang untuk korang trus mengingati aku nnti. Hopefully.
-Next January, aku kene buat Scan lgi. fuhh..mlas nyer.. aku disahkn mnghadapi penyakit... nk bgithu ker? x pyh laa.. *biarlah rahsia* hehe.. ermm. yang pting its all about infections. My fifth lumbar spine terkene jangkitan nih. after about a year, amik anti-medicine for this disease, aku disahkn kene pnyakit lain plak. Ya Allah,, bertimpa-timpa. smpai skarang, bile2 mase jep bole jdi org lumpuh. hmmm. Kadang-kadang trpikir.."suai,, kau ni smpai bile hah? Aku masih larat ker sebegini?".
-Sekarang, x thu la nk buat mcm mne lgi. Berserah pda Allah. :(

Hmm. Lpas ni kne scan, untuk diagnosis for my lumbar. Doktor syak jdi sebegini. :(


Seandainya kau x menemui aku esok hari, aku nak kau thu.. bahawa.. AKU SAYANG KAMU. 




0 comments: