BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, December 19, 2012

* Bila Madu dah habis, Sepah Di Buang*

Assalamualaikum..
emm... hri nih.. my feeling is not  very good. ta thu knape. nak critakn kat org pon ta gune. blog pon ade. ape lgi,, luahkn je lhaa dkat sini.. spe lhaa aku nih kn.. aku dlm susah,, sume ta nk dgr pon citer aku.. emm.. ta pe lhaa.. sorry,, hari ni post agak rumit and may be ade yang menyinggung perasaan anda. sblum tuh aku nk minx maap sngat2 sblum ape yang aku tulis nih,,sakitkn hati ker.. terguriskn perasaan anda ker.. emm..
okayy,, lately, aku mmg bnyk dlm dilema. aku ta thu.. masalah demi masalah dtang. aku cer try lhaa msj2 org yang rpt ngan aku. *off*. ta jwb. call.. ta angkat. emmm. ta pe. *just go with that, think positively, diorg tgh brcuti kott, bz kott, ta de top up kott*
Hmm... yang aku agk kecewa lhaa.. aku rse aku jdi Agen Konsultasi agknyer sjak kblakangan nih.. phone berdering bile.." Can you Help me?". " Suai, I am feeling sad". "Suai, I had Fight with bla bla bla. "
" Suai, can you buy me top up? ". Bile susah, sume suai suai suai. okay. aku ta kisah. tolong orang. ta nak balasan ape2 pon. cume, pham2 jer lhaa derr,, manusia nih prlu sling brgntung antare stu sme lain.. aku pon prlukn tmpat nk kongsi masalah. aku jugak prlukn bantuan. pham2 jer lhaa kn.. tpi hakikatnyer? emmm.
ni ckp lpas SPM bole jumpe slalu lhaa.. bile2 mase bole contact.. hampeh jep... hnya kate-kate mnis jep tinggal.

okay. Bru aku tersedar lpas bce artikel dri ILoveIslam.Com. "Sedangkan manusia yang mengingati Allah SENTIASA hanya segelintir, inikan kita mahu berharap manusia mengingati manusia sentiasa? jangan berharap sangatlah.".. "Sudah Lumrah dan zahirnya, Manusia akan mengingati Allah tatkala dia dalam gelisah,sukar, mahupun kesusahan. Tapi, bila mereka sudah merasakan kebahagiaan, kegembiraan, kesenangan.. mereka lupa dan alpa kepada nikmat yang Allah turunkan kepada mereka. "

okayy, berdasarkan article nih, bru aku tersedar," Suai, you don't need to take it seriously. Kau ade Allah. just let them go. "

JANGAN LETAKKAN HARAPAN PADA ORANG YANG SALAH, NANTI ANDA JUGAK YANG MERANA. 



0 comments: